Nieuwe Planeet

De NASA heeft een nieuwe planeet ontdekt waar waarschijnlijk leven mogelijk is.

“TOI 700 d” heet het. Uiteraard zijn er weer een hoop wetenschappers die dit wel zien zitten, en erop aandringen dat er meer onderzoek naar wordt gedaan. Want gelukkig hebben we op onze huidige planeet alles zo goed voor elkaar.

De kans is groot we die planeet ook weer gaan verneuken met mega stallen, 500.000 dode dieren per jaar door stalbranden, dikke mensen die in een rolstoel die de McSpace in worden gedauwd of boeren die met de space trekker snelwegen gaan blokkeren.

Want dat is toch waar wij mensen het allerbeste in zijn: het verpesten van de natuur. Dieren zijn alleen maar nuttig als we ze kunnen eten of aaien. Het liefst willen we zo veel mogelijk eten voor zo min mogelijk geld.

Waarom zouden we groenten eten, als we voor hetzelfde geld onze dikke lijven bij de McDonalds vol kunnen proppen? Zolang de dokter jaarlijks onze aderen blijft uitspuiten en onze pacemaker van een nieuwe batterij voorziet is er niets aan de hand.

En als Australië in de fik staat, vragen wij ons af of geflambeerde Koala lekker is.

Natuurlijk zijn er ook mensen die het beste met de natuur voorhebben, maar die schilderen we af als criminelen die opgesloten zouden moeten worden. Nee de boeren die snelwegen blokkeren en provinciehuizen binnendringen, dat zijn de echte helden.

Ik hoop dat de wetenschappers tijdens hun enthousiaste zoektocht niet vergeten, dat één verwoeste planeet, eigenlijk al te veel is. Ik zou zeggen: TOI TOI TOI.